Sunday 26 February 2012

Multifunkcional set of jewelry ~ Multifunkcionalni set nakita

Ovih dana sam pocela da pravim sve u kompletu, ogrlica, narukvice, rajf ili snalica. Volim kada je sve upareno i kada ima vise mogucnosti. Dodjoh na ideju da na masnice stavim i kopcice za bros i snalice tako da se moze nositi kao bros samostalno, na ogrlici, narukvici ili kao masnica. Zar nije cool? Jedan komplet a kobinacija nekoliko:

OGRLICA + MASNICA U KOSI
OGRLICA+ NARUKVICE
OGRLICA SA MASNICOM NA SEBI
MASNICA U KOSI + NARUKVICE
MASNICA KAO BROS +NARUKVICE
MASNICA NA NARUKVICI

Evo kako to izgleda:




Monday 20 February 2012

NEW NECKLASE~ NOVE OGRLICE

 Bila sam vredna ovih dana. Kako se sneg topi i sunce probija tako u meni bujaju nove ideje. Evo par novih komada za prolece 2012:


                                                                    Par elegantnih:

 







                                                        Jedna romanticna: "tea time"



I dve vesele i razdragane:








Friday 17 February 2012

Krajnje jednostavan "stalak" za narukvice

Volite li narukvice? Ja ih obozavam. Metalne, plasticne, drvene....uske, siroke, perlaste, sljokaste... Narocito mi se svidjaju setovi. Ali.... Gde sve to drzati i brzo pronaci u zurbi? Evo jednostavnog i besplatnog resenja narocito za one rastegljive narukvice sklone upetljavanju :


Da li cete ih slagati po bojama, velicinama ili materjalima, odlucite same. Zar ne izgleda sjajno?


Ostatak narukvica smestila sam u kutiju jer su cvrste i mogu lepo da se poredjaju:




Uz DIY stalak za rajfove, koji mozete uraditi i vi (OVDE pogledajte kako)  sve se super uklopilo na mom toaletnom stocicu. Sve je tu, na dohvat ruke, uredno i pregledno, a ne zauzima mnoogo mesta!!!!




Thursday 16 February 2012

Nagradice za vredne blogerice :-)

Dobila sam nagrade od Kristine -Creative i Bojane-Bojanine tvorevine i mnoogo sam se obradovala! Nisam ocekivala da cu pored zadovoljstva sto se bavim kreativnim radom imati prilike da kroz sve ovo upoznam i mnogo divnih devojaka sa slicnim interesovanjima. Hvala vam svima!


\


Po pravilima treba da napisem sedam stvari o sebi, pa da pocnem:

* Ove godine punim 35 godina, udata sam za skolskog druga sa kojim sam od davne 94.godine i imamo dvoje divne dece. Sofiju i Mihajla. Planiramo i trece.....
* Po profesiji sam dipl.pravnik ali od malena obozavam da se bavim kreativnim radom. Ne mogu da odolim lepom kamenu, skoljkici, zanimljivom listu... Pomalo sijem, isprobavam decoupage, pravim ukrase za kucu, obozavam DIY projekte ali moja najveca ljubav je izrada nakita i asesoara od tkanina. Tu se osecam kao svoj na svome.
*Slikajuci izradjen nakit otkrila sam i veliku ljubav prema izradi fotografija i pravljenju kolaza. Zaista uzivam u tome!
*Od nedavno sam pocela da posecujem sajmove i izlozbe kreativaca i upoznala neke divne ljude.
* U virtuelnom svetu takodje uzivam i dosta vremena provodim na internetu, narocito na facebook-u  pretrazujuci sve i svasta i naravno citajuci blogove  :-))))
*Volim da putujem, da ispijam kafu sa prijateljicama, da setam, trcim, plivam.... Ne kazam da sve to redovno radim ali eto volim...:-)))))
*Kao i ostalima, stalno mi nedostaje vremena. Na ustrb sna balansiram izmedju svakodnevnih obaveza majke i supruge i kreativnog rada. Verujem da ce biti jos teze kada bude lepo vreme i pocne sezona setnji, rolera, bicikli ali sigurna sam da cu uvek naci vremena da uronim u moje perle, konce i materjale!!!!!!!!!!

Eto, to je bilo o meni, a sada treba da navedem petnaest blogova kojima bi prosledila nagrade. Uz naravno Creativ i Bojanine tvorevine, to su :

sasvim neopravdano tek na 14. mestu jer ima fenomenalne tutorijale !!!!! 



Monday 13 February 2012

DIY headbands stand~Napravite sami stalak za rajfove

Poslednjih sezona rajfovi su vrlo popularni. Ima ih u svim bojama i dezenima, sa perjem, tilom, štrasom....Divno izgledaju i na kratkoj i na dugoj kosi, a vrlo šik su i uz punđu. Ali, gde sa njima kada ih ne nosite????Ja sam dosla na ideju da napravim svoj stalak. Vrlo je jednostavno i jeftino, probajte i vi......

Potrebno je:
                    -PVC cev duzine oko 40cm (potrazite u radnjama koje prodaju opremu za
vodovodne  instalacije, ima ih u raznim velicinama i vrlo su jeftine)
                   -stari dzemperičić od rastegljivog materjala,
                   -saten traka
                   -makaze
                   -igla i konac
                   -upaljač


Isecite rukav kao na slici i navucite ga preko cevi ostavljajuci po 6-7 cm sa obe strane.
Najuzi deo rukava sa ranflom ostaviti za kasnije.
Krajeve presaviti na unutra, pričvrstiti i vezati traku. Isto ponovite i sa druge strane i gotovo!


Ukoliko su vam potrebna dva stalka mozete iskoristiti i drugi rukav. Evo kako to na kraju izgleda:

                                                
         




Deo rukava sa ranflom iskoristite da "obučete" konzervu (od nes kafe ili mleka u prahu za bebe) koja odlicno može da posluži za odlaganje češljeva, četki i sl. 



Zar nije jednostavno!!!!

Saturday 11 February 2012

UPRKOS ZIMI I U INAT SNEGU!

I dalje je - dvocifren broj, vise i ne obracam paznju na tacnu cifru jer sve ispod -5 za mene je uzasno hladno. Sneg veje li veje, kosava i dalje duva i ja i dalje pravim moju prolecnu kolekciju. E kada se inati zima, inatim se i ja. Pa da vidimo ko ce da pobedi...
Danas mi jedna prijateljica kao komentar na  najnoviju ogrlicu rece: " Bas priziva prolece". Bas tako.... Uprkos zimi i u inat snegu ja razmisljam o pticama, prolecu, cvecu...!!!!




Thursday 9 February 2012

St Valentine u pet do dvanaest!


Sveti Trifun/ St.Valentin/ Valentinovo, kako god da ga zovete isto znaci, Dan zaljubljenih! Iskreno receno, ja prvi put cuh za njega tek pre 10tak godina tako da sam preskocila ono pravljenje cestitki kao dete, sto verujem da bi mi bilo jako zanimljivo ali sta da se radi.... Propustili smo i mnogo vece stvari od ove. :-)))))
Nisam neki fan ovog dana ali nemam nista protiv onih koji jesu. Preskocicu one (meni) dosadne predloge provoda i poklona za ovaj "specijalni" dan jer mislim da nisu bas primereni mojim godinama :-)))))
Moji predlozi su za one kojima dani prolecu kao minuti i koji tek na kraju nedelje shvate da je ona prohujala;  za one zatrpane poslom, obavezama oko kuce, dece.....one koji su u tom moru obaveza izgubili vreme za bliskost sa svojim partnerom i koji se ceznjivo secaju dana kada su imali vremena za romantiku..... MM i ja u sali kazemo "jos samo 13god i krecu na fakultet" :-)))))
Dakle, za sve vas koji se ovako osecate evo par predloga kako da obelezite ovaj dan bez mnogo priprema i izdataka.
Moj prvi predlog su Kolaci,  i to ne bilo kakvi, nego kolaci sa malinama...mmmmmm.  Divni su , verujte!!!! Neverovatno brzo i jednostavano se prave. Sta da vam kazem kada je i moj muz naucio da ga pravi :-) Recept dugujem jednoj divnoj tetka Miri! Hvala joj puno!!!!!
sastojci:
3 jaja
1casa (oko 200ml) secera
1casa jogurta
1/2 case ulja
2 case brasna
1 prasak za pecivo

Sve sastojke izmesajte kasikom da dobijete glatku masu bez grudvica. Nalijete u modlice za mafine, koje ste prethodno cetkicom izmazali sa malo ulja. Ova kolicina je dovoljna za 12 mafina. Na kraju u svaki kolacic posuti po nekoliko malina i blago ih potisnuti u testo. Ja koristim ove maline i uvek mi pretekne od jednog pakovanja http://www.smrznutojezdravo.rs/page.asp?prodID=24 Umesto malina mozete koristiti i kajsije, visnje, borovnice ali nemojte preterati jer onda postanu gnjecavi unatra i lome se prilikom vadjenja iz pleha. Recimo da je p4-5 malina po kolacu sasvim dosta. Naravno sve ovo je moguce izvesti i u obicnom pravougaonom plehu, takozvanom "djuvecu". Ako zelite da vasi kolaci budu u obliku srca, na donjoj slici cete videti sjajnu ideju kako uz pomoc klikera i obicnog pleha mozete napraviti "srcaste" kolacice.Kolaci se peku  20 minuta na 170C, a ukoliko je ukljucen ventilator u rerni, vreme pecenja se smanjuje za 5-10minuta. Lako cete proveriti da li su peceni od spolja, a unutrasnjost proverite pomocu cackalice. Naime, zabodite cackalicu u mafin i ukoliko na njoj ostane deo testa potrebno jes malo da se dopeku. Kolacice pospite prah secerom kroz sito kako bi dobili fin, sitan prah. Ukoliko imate maste i volje mozete ih ukrasiti i na mnogo drugih nacina. Uzivajte!!!!!!
Evo nekih od predloga kako mozete da ukrasite i servirate kolacice:

Ako nemate vremena za igranje sa kolacima, a ipak zelite da ucinite ovaj dan bar malo razlicitim od ostalih predlazem vam par interesantnih ideja kojima cete sigurno izmamiti osmeh osobe kojoj ovo servirate, a mogu se primeniti cak i u jutarnjoj guzvi oko spremanja za posao/vrtic/skolu.




 Za one malo mladje i sa vise entuzijazma predlazem i jednu smelu varjantu poklona..... Frizura, malo omiljenog parfema, crvena masna oko struka i to bi bilo to, zar ne....?

Ukoliko ste ipak za onu konzervativniju varjantu, ovde mozete naci inspiraciju za kraj ovog "srcastog: dana:
http://www.bestshopmagic.com/shopping/zenske-stvari/odeca/donji-ves

Wednesday 1 February 2012

U iscekivanju proleca...

Napolju je -beskonacno.Smenjuju se kosava i sneg, a ja mastam o prolecu. U iscekivanju istog pocela sam da radim novu kolekciju. Bice nezna i romanticna ali mocna!!! Dominirace saten i perle i naravno...cvetni dezen!!!!! Obozavam starinske cvetne dezene koji podsecaju na one krhke soljice u vitrinama nasih baka. Znate one cija se drska drzi palcem i kaziprstom dok se mali prst znacajno podize u vis nagovestavajuci neku vrrrrlo interesantnu pricu!!!!!! Evo prvih primeraka: