Thursday 26 January 2012

Ogrlice on my way

Ove jeseni napravila sam dosta ogrlica. Mozete ih pogledati na mojoj fb stranici http://www.facebook.com/pages/Handmade-by-Sandra-rucno-radjeni-unikatni-nakit-i-dekoracije/203222223076257
Osnova svih ogrlica je tekstil i to najcesce saten, spandeks, likra,til...Tu su naravno i perle, lancici, metalni ukrasi, perca, dugmici. Neke su duge i samo se navlace preko glave, a druge krace i vezuju se oko vrata saten trakama. Namerno izbegavam metalne kopce na vratu jer meni licno smetaju. Kao prvo, alergicna sam na sve sem zlata (nezgodno, hehe), drugo zapetljaju mi se u kosu i trece i najvise iritirajuce je sto mi dosta vremena i zivaca treba da ih otkopcam/zakopcam jer imam malo duze nokte. Jos jedan plus kod ove varjante vezivanja oko vrata je sto je moguce priliagoditi duzinu ogrlice zavisno od toga da li je nosite uz kosulju, rolku, haljinu, majicu.


Stil koji mi je nekako najblizi ( da se ne uvrede ostale :-))) jeste kombinacija  krugova, rajferslusa i po neke perle. Evo kako to izgleda:

























Jako puno vremena provedem u osmisljavanju i izradi ovog dizajna i neke po nekoliko puta menjam dok nisam  sasvim zadovoljna rasporedom elemenata. Posto ovo radim iz cistog zadovoljstva rekla sam sebi da cu prekinuti sa radom svaki put kada osetim da ne uzivam u njemu. Jednostavno ima takvih dana kada inspiraciju potisne nesto drugo i nista mi ne ide od ruke. Tada ostavim sve i cekam..... Strpljiva sam ja.....I stvarno, uvek se ponovo  desi taj "klik" i sa uzivanjem zavrsim sve sto sam ostavila i jos par novih. E, taj osecaj kada sam zadovoljna 100%  je neprocenljiv!!!!



7 comments:

  1. Ogrlice su prelepe, prva je prosto savršena :)

    ReplyDelete
  2. Sandra, oglice su Vam prelepe, tako sofisticirane.I sama sam alergicna na sve osim na zlatno i srebro :-) Interesuje me sta je u osnovi velikih krugova koji su oblozeni platnom? Hvala unapred na odgovoru.

    ReplyDelete