Sunday 16 December 2012

Praznicna dekoracija

Obožavam zimske praznike i dekoracije. Trudim se da svake godine promenim boje i osmislim nesto novo. Na žalost niada nemam vremena za sve što sam osmislila...
Prošle godine sam bila u ljubičasto srebrnim varjantama, a ove godine vratila sam se tradicionalnim bojama. Crvena, bela i zlatna su obasjale moj dom.
Obzirom da imam malu decu pravilan raspored traka i ukrasa na jelci ne postoji, simetrija je rezervisana samo za visoke police. Jelka nam je natrpana medvedicima, irvasima, bombonicama i lizalicama, a za svoju dusu sam aranzirala staklene vaze. Fer podela.
Kako to sve izgleda procenite same....



 Grančice naberite u parku i obojite ih belom temperom ili sprejom, dodajte poneki ukras, mašnicu i imaćete unkatnu ikebanu.


Ovo su neki stari, dragi poloni...


 Trake na pletenim korpicama su vrlo jednostavan način da unesete malo promena u dekoraciji. Uskladite ih sa ponekom vazom,  jastučnicom, ramom za slike i promenićete izgled sobe za čas bez velikih ulaganja. Ja to radim više puta godišnje.
A evo kako je sve to izgledalo prošle godine u ljubičasto, beloj varjanti.




I za kraj, evo jednog kratkog uputstva u slici kako da napravite jednostavan, a efektan dodatak praznicnoj dekoraciji







7 comments:

  1. Divne ideje! Moraću da isprobam "teglu-svećnjak", jednostavno a efektno.

    ReplyDelete
  2. ...prelepo...romanticno....originalno... <3

    ReplyDelete
  3. Koje lepilo koristis kada lepis trake na teglu?

    ReplyDelete
  4. Koristim oho lepak ali najsigurnije je da se traka dobro zatene i zalepi kraj preko pocetka.Taj spoj se posle pokrije dekoracijom.Cak i selotejp ovde moze da odradi posao ako ne zelite da koristite lepak.

    ReplyDelete